*در کربلا اسلام مجسم را، قرآن را، حسین فاطمه را تنها گذاشتند. ولی الله از عالم انوار آمده است تا عالم را به سوی نور ببرد. اما او را تشنه، گرسنه، بین دو نهر آب در حالی که سر بر سجده ی بندگی داشت سرش را از تن جدا کردند.
*راهپیمایی اربعین دعوت به اسلام است، دعوت به شیعه است، دعوت به سوی قبر سالار شهیدان است، دعوت به اتحاد بین انسان های شایسته است، دعوت به غم خواری با اهل بیت است، دعوت به عبادت است، دعوت به زیارت است، دعوت به یاد اسرای کربلاست…
*اربعین بزرگترین راهپیمایی تاریخ به سوی قتلگاه حسین علیه السّلام.
*اربعین یک راهپیمایی خودجوش است، یک راهپیمایی عبادی است، که گروهی از ادیان مختلف جهان در آن شرکت می کنند. یک راهپیمایی است که تمام مردم به هم نوعی کمک می کنند، یک راهپیمایی است که تمام جهان حیران مانده اند که چه چیز باعث می شود مردم به این نحو این همه راه و مسافت را با پای پیاده طی کنند و یار و غمخوار یکدیگر باشند.
*این خون حسین است که از وقتی به جوش آمده تا به ابد این جوشش را دارد.
*این خون به ناحق ریخته ی حسین علیه السّلام است که مردم را به حرکت در می آورد. چون محبت حسین علیه السّلام در دل هاست. با گوش دادن به ماجرای عاشورا اشک ها جاری می شود.
*محرم هم چون عاشورا، رمز احیای خاطره حماسه های کربلاست.
*نام محرم با عاشورا، کربلا و امام حسین علیه السّلام آمیخته شده است.
*محرم درس وفاست، درس آزادی و آزادگی و درس عزت است.
*محرم بهار جان هاست و بهار ایمان های سست شده و طراوت اندیشه های مرده و افسرده و خوابیده است.
*محرم ماه پاسداری از حرمت انسان است.
*محرم حریم ایمان و حصار قرآن است.
*محرم یادآور احیای اسلام ناب محمدی به دست حسین علیه السّلام است.
*مکتب انسان ساز عاشورا، اگر عاشورا را با دیده ی تحلیلی بنگریم، می بینیم مدرسه است، دار التعلیم است، دار التربیه است، درس ایمان و اخلاص می دهد. درس صبر و تحمل شداید در راه رسیدن به هدف و مقصد اعلای انسان می دهد.
*نه به کسی ظلم کن و نه به زیر ظلم برو که این مرام حسین علیه السّلام و منطق دین.
*منتظران عشق هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود راه نخواهد داد، همچنان که مردان عصر عاشورا این چنین بوده اند.
*فرهنگ عاشورا پیوندی عمیق و ارتباطی ناگسستنی با فرهنگ انتظار دارد.
*عاشورا جلوه ی اوج بندگی و عرفان است. یاد خدا، فدا شدن در راه خدا، عشق به خدا و قیام برای خداست.
*زینب سلام الله علیها که خون علی (ع) و فاطمه (س) در رگ های وجودش جاری است، با چنان شهامت و شجاعتی بر بزرگ ترین بت زمان خود می خروشد که همه ی عزت و عظمت دروغین او را در هم می شکند و فریاد مظلومیت اهل بیت علیهم السّلام را در پهنه ی تاریخ می گستراند و وجدان های خفته را بیدار می کند.
*زینب سلام الله علیها امانت دار و محرم اسرار حسین (ع) بود و بار امانتی که حسین (ع) بر دوش او گذاشته بود به مقصد رسانید.
*زینب مکمل نهضت عاشوراست، زینب رسول (فرستاده) عاشورا و قافله سالار دشت کربلاست.
*زینب حلقه ی اتصال پیوند ولایتی حسین علیه السلام و امام سجاد علیه السلام است.
*مجلس عزای حسین را برای اولین بار زینب ساخت.
*هم شهادت امام حسین علیه السّلام و هم اسارت اهل بیتش احیا کننده ی دین بود.
*خاندان امام حسین علیه السلام اسیر شدند اما ذلیل و خوار نشدند.
*کودکان یتیم شدند و گرسنگی کشیدند اما لقمه ای صدقه نخوردند.
*اسیران تازیانه خوردند اما رفتاری ترحم برانگیز از خود نشان ندادند.
*اسیر بودند اما هر یک سخنوری قهار و موقع شناس بودند.
*اسیر بودند اما با کمال شهامت آن ها را تحقیر و توبیخ کردند.
*امام سجاد علیه السّلام و زینب کبری اسیر و دست بسته بودند، ولی در کوفه و شام یزید و عبیدالله بن زیاد، این مغروران و ستمگران زمان خود را بازخواست کردند.
*اسرا ادامه دهنده ی روز عاشورا هستند با صبرشان، با عزت زندگی کردنشان، با سخنان حکیمانه شان، با حیا و عفتشان و با افشاگری هایشان.
*امام حسین علیه السلام در بحبوحه جنگ، نماز اول وقت را با اصحابش به جماعت برپا کرد.
*امام حسین با قرآن مانوس بود، حتی سرش بالای نیزه تلاوت قران می کرد.
*امام حسین تمام وجودش خلوص و معرفت بود تا جایی که در آخرین لحظه ی حیات خود با وجود مشاهده ی آن همه مصایب فرمودند رضاً برضایک.
*امام حسین علیه السّلام با صدای بلند با آن زبان خشکیده، با هر مقدار که نیرو داشتند فریاد کشیدند: «لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم.» خدایا حسین هرچه نیروی روحی و جسمی دارد از توست. اهل بیت خوش حال می شدند که مولایشان زنده است.
*رنگ خون از نظر تاریخی ثابت ترین رنگ هاست. در تاریخ و مسایل تاریخی، آن رنگی که هرگز محو نمی شود رنگ قرمز است، رنگ خون است، و حسین بن علی علیه السّلام تعمّدی داشت که تاریخ شیعه را با این رنگ ثابت و زایل نشدنی بنویسد، پیام خود را با خون خویش نوشت.
*ای مردم جهان! این طور حیران نمانید زیرا مردم از سالار شهیدان یاد گرفتند که در مقابل ظلم باید با هم و همراه هم و با خانواده حرکت کنند. این راهپیمایی به خاطر جوشش خون حسین علیه السلام است که هر ساله در ایام اربعین، مردم خود جوش به سوی قتلگاه سالار شهیدان حرکت می کنند.
*روشن ترین و با شکوه ترین دوران زندگانی زینب سلام الله علیها دورانی است که در کنار حسین علیه السلام، کاروان عشق و شهادت را همراهی می کند و شکوه و عظمت می آفریند. گویی نام زینب در تاریخ زنده به قیام امام حسین علیه السلام است و قیام امام حسین علیه السّلام زنده به پیام زینب سلام الله علیها.
*بعد از قرن ها مردم جهان با تعجب می بینند که چگونه در این ایام محرم و اربعین دگرگونی در دل ها، دگرگونی در جامعه، دگرگونی در رفتار ها به وجود می آید؛ حتی از ادیان دیگر هم در این عزاداری ها شرکت می کنند، چون همه مردم مدیون آن حضرت هستند.
*در یک نیم روز عاشورا، درخشان ترین و خونین ترین برگ های تاریخ مظلومیت اهل بیت علیهم السّلام و شیعه ورق می خورد.
*“إنّ الحسین مصباح الهدی و سفینه النّجاه” امام حسین باب نجات امت، و باب هدایت است. رحمه الله واسعه است، ضامن بقای دین رسول الله (ص) است.
*لشگر امام حسین (ع) مطیع امرند! اطاعت از ولایت! فدایی ولایت! چون که می دانند ولایت امر خداست.
*هل من ناصرٍ ینصرونی؟ یعنی امام حسین علیه السلام در روز عاشورا، با این خطاب امری، خلقت را مورد خطاب قرار داد، لهذا تمام مخلوقات پاسخگوی این ندا هستند. و به امام حسین علیه السلام لبیک می گویند.
*گریه بر امام حسین علیه السلام که از روی معرفت و شناخت باشد خاموش کننده ی آتش قهر و غضب الهی و خاموش کننده ی آتش جهنم است.
*زیارت عاشورا معراج نامه ای است که مراحل سلوک شیعه را تا رسیدن به مقام توحید بیان می کند. مقام توحید مقام حیات و ممات حضرت محمد و اهل بیتش است.